Derfor er goder utover lønn viktige

Både i forbindelse med rekruttering, og ved den årlige lønnsforhandlingen, så er det månedslønnen i kroner og ører som står i sentrum. Selvfølgelig er det mange som er klar over at det finnes mange andre faktorer som er viktige, men lønn er kanskje det aller enkleste godet å forholde seg til. Dessuten har lønn en viktig symbolverdi, igjen fordi det er den faktoren som er enklest å sammenligne.

Arbeidsmiljø og de små daglige detaljene

Noen kroner mer i lønn er vel og bra, men det finnes mye forskning som viser at høyere lønn ikke nødvendigvis er veien til verken mer fornøyde ansatte eller bedre resultater. Det er også derfor verdens mest spennende selskaper som Google eller Facebook definitivt ikke bare konkurrerer om de skarpeste hodene med lønn.

Det finnes flere varianter av det litt flåsete utsagnet at hvis man finner noe man virkelig elsker å gjøre, da vil man aldri måtte jobbe en eneste dag igjen. Å trives på jobbet er helt enkelt ekstremt viktig, og goder som kan legge til rette for det er også viktig. Et godt arbeidsmiljø og tjenester som for eksempel sunn mat eller betalt trening kan bety mye mer enn penger.

Den viktige pensjonen

Pensjon er noe som de aller fleste synes er kjedelig, men det er ekstremt viktig. Store demografiske forandringer gjør at det kuttes stadig mer i tidligere gullkantede pensjonsordninger, og det har etter hvert blitt helt nødvendig med noen form for innskuddspensjon fra arbeidsgiver og/eller privat pensjonssparing.

Selv små forskjeller, som for eksempel en prosentenhet mer eller mindre i bidrag fra arbeidsgiver til den obligatoriske tjenestepensjonen, kan resultere i store forskjeller fram i tid. Disse beløpene kan føles fjerne, spesielt i begynnelsen av en karrière, men det er det ekstremt viktig å ha et forhold til pensjon allerede fra ung alder av.