Hvordan bør du søke etter en jobb?

Når vi er arbeidsledige finnes det et hav av forskjellige teknikker for å få fatt på en jobb. Vi kan bruke jobbsider, sosiale medier, personlige kontakter og en rekke andre metoder. Men hvilke metoder er egentlig best, og hvordan kan vi på best mulig måte utnytte disse metodene.

Bruk jobbsider og Google

Det aller beste alternativet for å få opp en rekke alternativer er å søke etter det du leter etter. Dette kan du gjøre gjennom både Google og diverse jobbsider slik som Indeed, Finn og Karrierestart. Ved de sistnevnte kan du finne jobber som er tilrettelagt etter dine søk. Søk for eksempel etter en jobb innenfor ditt område, slik at du slipper å se ledige jobber innen parkvesenet når du er ute etter en jobb som krever koding. Videre kan du søke basert på erfaring også. Det er ingen grunn til å sitte og drømme om en jobb, kun for å finne ut på slutten av beskrivelsen at den krever flere år med erfaring, når du er helt nyutdannet.

Hvordan kan sosiale medier hjelpe?

En teknikk som har økt i popularitet over årene er å benytte seg av sosiale medier. Her har du et ganske bredt spenn. Du kan for eksempel poste til kjente og kjære og enda lengre gjennom Facebook og Twitter blant annet. Da kan du spørre disse om de vil være så vennlige og dele din post. Da kan deres kjente igjen se posten og anbefale deg til stillinger du kan søke på. Et enda bedre alternativ for et sosialt medie er derimot LinkedIn. Dette mediet er helt perfekt for de som søker jobb, fordi siden er tilrettelagt for business og dermed også utlysing av stillinger. Ved å poste her er sjansen for å komme i kontakt med bedriftseiere ganske så god.

Benytt deg av personlige kontakter

Du kjenner desidert noen i familien som har en jobb, og dermed har du alltid et bein innenfor døra et eller annet sted. Det er slettes ikke sikkert at bakeriet der mor jobber har en ledig stilling, men det kan fort hende at en samtale med sjefen fører til en ny mulighet. Alle kjenner alle innen bedriftsmarkedet. Tross alt har LinkedIn et ganske godt motto her: “Det handler ikke om hva du vet, men hvem du kjenner”. Selv om dette selvfølgelig ikke er helt sant alltid, så er det sant til en stor grad. Benytt deg av dine bekjentskaper for å lykkes med jobbjakten! Du vet aldri. Du kan ende opp med å jobbe i onlineunderholdning.