Hvordan gi rett inntrykk på jobbintervju

Å møte på jobbintervju kan være en skummel affære, særlig dersom du er arbeidsledig og ikke kan vente med å komme deg ut i arbeidslivet igjen. Uansett hvor du skal på intervju, gjelder det å presentere deg selv på en møte som gjør at intervjueren får inntrykk av at du er skikket til å gjøre jobben vedkommende trenger deg til å gjøre. Vi lever tross alt i en spennende jobbæra, og det er rift om gode stillinger.

Vær forberedt på spørsmål

Dersom intervjueren spør deg om du har noen spørsmål, er det faktisk ikke best å svare nei. Intervjuer kan dermed få inntrykk av at du ikke er spesielt interessert i hverken selskapet eller jobben, så du kan like gjerne forberede et spørsmål eller to relatert til arbeidet. For øvrig gjør du lurt i å lese deg opp på bransjen du nå forhåpentligvis skal entre, slik at du gir best mulig inntrykk.

Fortell om deg selv

Regn med at arbeidsgiver vil be deg om å fortelle litt om deg selv. Dette er et veldig åpent spørsmål, men du kan med fordel fortelle om aspekter ved deg selv som passer fint inn i jobben du har søkt på. Har du for eksempel bakgrunn fra Forsvaret, kan du si at dette har gitt deg en innføring i nærkamp og lært deg å holde hodet kaldt under press nå som du har søkt om å jobbe som vekter.

Presenter deg selv på best mulig måte

Kle deg pent og vær hygienisk, men ikke ta for hardt i. Dress og slips blir som regel sett på som «overkill», mens grilldress blir litt vel «casual». Hold øyekontakt, smil og gi et godt inntrykk (her er det igjen viktig å vite hvor grensen går). Ikke bruk for mye parfyme, det er tross alt kvalifikasjonene dine du skal vise. Derfor er det fint å ha med CV-en din i papir, selv om du også har sendt den på e-post.